SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Basın Açıklaması

Basın Açıklaması
Bu haber 14 Temmuz 2024 - 21:08 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert’in gerek sosyal medya hesaplarında gerekse imtiyaz sahibi olduğu gazetede hakaret içeren, mesnetsiz açıklamaları karşısında kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

    11 Temmuz 2024 tarihli Damga Gazetesi’nin manşetinde yer alan “Kalem Bile Alamıyoruz” başlıklı röportaj şu şekilde gerçekleşmiştir:

    Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün akşam evine dönerken evinin önündeki bir restaurantta arkadaşıyla yemek yiyen Mehmet Mert kendisini görür vebaşkanımızın yanına gelerek ısrarla davet eder. Başkanımız, kendisini kırmaz ve bir kaç dakika olsun gönül almak maksatlı daveti kabul eder. Kısa bir sohbetin ardından Mehmet Mert, belediye başkanımıza gündeme dair sorularısorarak dar bir zaman aralığında açıklama yapmak zorunda bırakır. Yapılan söyleşi ses kaydından deşifre edilmek üzere verilen kısa bir röportajdan ibarettir. Ancak Mehmet Mert, gazeteciliğin etik değerlerini hiçe sayar!

   Belediye başkanımızın izni olmadan ses kaydını olduğu gibi kendi sosyal medya hesabında yayınlar. BaşkanımızDr. Hasan Akgün, sosyal medyada yapılan paylaşımıgörünce Mehmet Mert’i telefonla arar. Yayını kaldırmasını ve rızası olmadığını aksi halde yasal yollara başvuracağını ifade eder. Bunun üzerine sinirlenen gazeteci Mert hakaret ve küfür içeren söylemlerde bulunur. Ancak yayını kaldırır. Sonrasında ise gazeteci Mehmet Mert’in kendi dünyasında tasvir ettiği olayların ardına sığınarak asılsız ve mesnetsiz yayınlar yapmasının takdirini basınımıza ve kamuoyuna bırakıyoruz.

   Mehmet Mert’in gerek sosyal medya hesaplarında gerekse imtiyaz sahibi olduğu gazetede Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e yönelik hakaret içeren, mesnetsiz açıklamalarını yakından takip etmekteyiz. İlgilisi hakkında da yasal süreç başlatılmıştır.Saygılarımızla.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER