SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Sıraç Susuz; ESENYURT BİR YÖNETİM KURAKLIĞI YAŞIYOR

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Sıraç Susuz; ESENYURT BİR YÖNETİM KURAKLIĞI YAŞIYOR
Bu haber 11 Aralık 2023 - 14:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AK Parti Esenyurt Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda avukat olan Sıraç Susuz, Esenyurt Belediye Başkan Aday Adaylığına başvurdu.
Susuz ’un dosyasını AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer teslim aldı.

AK Parti’nin bölgede bilinen ve tanınan yöneticileri arasında gelen Sıraç Susuz, aday adaylığına başvurmasının ardından mevcut belediye yönetimini eleştirdi. “Esenyurt, şu anda bir yönetim kuraklığı yaşıyor” diyen Susuz, Esenyurt Belediyesi’nin AK Parti model belediyeciliğine ihtiyacı olduğunu vurguladı. Susuz açıklamasında Esenyurt’un bugününü değerlendirirken, seçilmesi halinde nasıl bir belediye başkanı profili çizeceğini de anlattı.
“Eser siyaseti yerine başka şeyler konuşuldu”
Mevcut belediye yönetimini eleştirerek sözlerine başlayan Susuz, 2019 yerel seçimlerinin kaybedilmesini bir yol kazası olarak ifade edip, seçmenin mesajını iyi algıladıklarını belirtti. Susuz, Esenyurt’un yeni bir yönetime ihtiyaç duyduğunu “Bugün Esenyurt’a bakın, tüm işlerde, yapılan parklarda, bahçelerde, altyapıda, üstyapıda AK Parti yönetiminin izlerini göreceksiniz. Ancak maalesef bir yol kazası olarak niteleyeceğimiz, farklı ittifaklarında bir araya gelmesi ile ilçemiz yönetimi CHP’ye geçti. 2019’dan bu yana bırakın AK Parti’nin bıraktığı işleri tamamlamayı, kendileri ortaya bir proje dahi koyamadılar. Dolayısıyla bu bir yönetim kuraklığını ortaya çıkardı. Eser siyaseti yerine bambaşka konulara yönelen bir yönetim ortaya çıktı. Biz hem bu 4,5 yılın tahribatını gidermek hem de yeni bir vizyonu ortaya koymak için yola çıktık. Esenyurt’un yeni ve vizyoner bir yönetime ihtiyacı var ve bu sadece değişimle mümkün olabilir.
“Bahanelerinizin faturasını halka kesemezsiniz” diyen Susuz Esenyurt Belediyesi’nin büyüklüğüne ve bütçesine temas etti. “4,5 yılda bizim aklımızın almadığı şeyler yaşandı. Türkiye’nin en büyük ilçesini yönetiyorsunuz, bunu devasa bir bütçe ile yapıyorsunuz ama taş üstüne taş koymaktan acizsiniz. Parti içi çatışmalarınızı, belediye yönetimindeki yetersizliğinizi, proje yönetimi ve üretimindeki kısırlığınızı siz belediye yönetimine yansıtıyorsunuz. Bu bütçe ile yeni bir şehir inşa edilirdi ancak bir arpa boyu yol gidilemedi, gidemediniz. Bahanelerin arkasına sığınarak hizmet yapılmaz, siyasetinizi ancak kendi partiniz içinde yaparsınız. Günde 2 milyona yakın bir insan sirkülasyonun olduğu yerde sizin bahanelerinizin cezasını vatandaş çekmek zorunda değil” şeklinde konuştu.
“Şarkıyla türküyle ilçe yönetilmez”
“Kültür ve sanat önemlidir ancak şarkı, türkü, dansla ilçe yönetilmez” diyen Susuz, bizim parti anlayışımızda sanatın ve sanatçının çok önemli bir yeri vardır. Yıllardır dökülen Atatürk Kültür Merkezi bile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın döneminde yenilendi ve eşsiz bir merkez haline getirildi. Bizim sanata, sanatçıya bakışımızı kimsenin eleştirmesi haddi değildir. Ancak sizin 8 milyar 370 milyon bütçeniz varsa ve siz bu bütçeyi “proje üretmek, sorunları çözmek yerine dansa, konser, söyleşiye ayırırsanız; kimse kusura bakmasın biz bunu eleştiririz” değerlendirmesinde bulundu.
“Parolamız; katılımcı, şeffaf ve adil belediyecilik”
Kendisinin göreve geldiğinde nasıl bir belediyecilik modelini ortaya koyacağından da bahseden Susuz, katılımcı ve yenilikçi belediyeciliğin altını çizerek, Bizler bu bütçe ile bu kentin sorunlarını kısa sürede çözecek projeler hazırladık. Bu bütçe ile bozuk yolları, unutulmuş mağdurları, kitlenen trafiği, hizmet bekleyen Esenyurt halkını beklediği hizmetlerle buluşturacağız. Gençlerin huzurla gezdiği, annelerimizin çocuklarını güvenli bir şekilde sokakta parkta oynattığı, modern ve güvenilir bir ilçe yaratacağız. Peki bunu nasıl yapacağız şeffaf, adil, katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile yapacağız. Eğitimde problem yaşamayan, ulaşımda gitmek istediği yere kısa sürede giden, ulaşılabilir bir ilçe olacak Esenyurt. Esenyurt’ta çalmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayacağız.. Bizler İl Başkanımız Sayın Osman Nuri Kabaktepe’nin dediği gibi ‘’Öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek” anlayışı ile yola çıktık.” sözlerini sarf etti.
“Sorumluluktan kaçmayız”
Kendisinin siyasi kişiliğinden de bahseden Susuz, Bizler sorumluluktan kaçmayız. AK Parti, mücadele partisidir. AK Parti, birlik ve beraberliğin partisidir. İnanıyorum ki diğer aday adayı arkadaşlarımız da Esenyurt’umuza AK Parti belediyeciliğinin farkını hissettirecek kadar başarılı ve değerli kişilerdir. Bizler dava adamıyız, sorumluluk almaktan korkmayız. Tüm teşkilatımız bizim kardeşimizdir ve bir kardeşleri olarak şunu söylüyorum ki; Ne olursa olsun Allah’ın hükmü ne ise bunu bilerek ve bunu akıldan çıkarmayarak ve sizlerin inancını, güveninin boşa çıkarmayacak şekilde bu dava için mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.
“Sorunların çözümü AK Parti’de”
Sözlerine bizler zafere inanan ve bu zafer yolunda yürüyen insanlarız diyerek son veren Susuz, “Esenyurt’un sorunlarını biliyorum, Esenyurt’un ne istediğini biliyorum, Esenyurt’u iyi tanıyorum. Bizler birer Esenyurt’lu olarak ilçemize ne verebileceğimizi de biliyoruz. Bizler yarınları umut dolu, huzurlu, güvenli; esnafından, öğrencisine, memurundan, işçisine kadar herkese dokunan projelere odaklı insanlarız. Esenyurt halkımıza şunu söylemek istiyorum; 4,5 yıldır nelerin olduğunu, neler yapılmadığını ve büyüyen sorunları biliyoruz. Bu sorunların çözümü AK Parti belediyecilik anlayışıdır. Bu görev bana veya bir başka arkadaşıma tebliğ edilebilir ancak bizler 31 Mart gecesi, son sandık açılana kadar görevimizin başında olacağız” ifadeleri ile yerel seçime dair en net mesajını verdi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER