SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı İlker Gürbüz “Her mahalle eşit hizmet alacak”

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı İlker Gürbüz “Her mahalle eşit hizmet alacak”
Bu haber 28 Aralık 2023 - 17:29 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı İlker Gürbüz, Büyükçekmece ile ilgili yaptığı açıklamada ilçenin ulaşılabilirlik ve kent içi kopukluğa temas etti. Belde belediyelerin kapanması ile birlikte ilçedeki mahallelerin arasındaki entegrasyon sorununa değinen Gürbüz, aynı zamanda ilçenin uzun süredir gündemini meşgul eden imar planlarına da değindi.

Gürbüz, imar problemini ve kentsel dönüşümü bütün bir problem olarak ele alacaklarını ifade ederken planlanmaya da dikkat çekti. Gürbüz, dönüşüm planlarının içerisinde ulaşım projelerinin olmasının gerektiğini vurgularken, “İlçemizde riskli yapı stoğunun Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Projesi kapsamında hızlıca ve mağduriyetlere yol açmadan yenileyen; Tepecik, Türkoba ve Pınartepe başta olmak üzere tüm mahallelerindeki imar sorunlarını planlama esaslarına göre adil bir yöntemle çözmüş, diğer ilçelerle ve tüm mahalleriyle ulaşımın düzenli hale getirildiği bir ulaşım ağına sahip Büyükçekmece’de yaşamak istiyorum” açıklamasını yaptı.

“Sorumluluk hissediyorum”

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı İlker Gürbüz, köklerinin bağlı olduğu ilçe olan Büyükçekmece’ye hizmet etme isteğini ifade ederken, “Dedelerimin, annemin, babamın, kız kardeşlerimin, çocuklarımın, arkadaşlarımın, ailemin yaşadığı yer, Büyükçekmece doğduğum, büyüdüğüm okuduğum, aile kurduğum, çocuklarımın doğduğu ve yaşayacağı yer. Bana bu mutlu yaşantıyı sağlayan ilçeme ve Büyükçekmeceli’ye hizmet etmeyi kendimde sorumluluk hissediyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.

“Hizmette eşitsizlik var”

2009 yılında mahalleye statüsüne alınan belde belediyelerin sorunlarına da dikkat çeken Gürbüz, bir dönem belediye hizmeti alan Celaliye – Kamiloba, Kumburgaz, Tepecik gibi bölgelerin eşit hizmet alamadığını “Dünya metropolü İstanbul’un hemen kıyısında ama merkeze entegre olamamış; çevresindeki eski beldeleri yeni mahalleleriyle yıllardır kucaklaşmamış bir ilçede yaşıyoruz. Celaliyeli, Kamilobalı, Kumburgazlı, Tepecikli hemşerilerimiz 2009’dan bu yana kendilerini Büyükçekmeceli hissetmiyorlar. Çünkü eşit hizmet alamıyorlar. Aidiyet duymuyorlar. Merkezle entegrasyon, çevremizle kucaklaşma sağlayacağız” şeklinde ifade etti.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER