SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

AĞZI BOZUK BAŞKAN

AĞZI BOZUK BAŞKAN
Bu haber 09 Mart 2019 - 19:20 'de eklendi ve kez görüntülendi.

AK Parti’nin Büyükçekmece Adayı Mevlüt Uysal ile ilgili gerçekler sosyal medyada gün yüzüne çıktı. Partisinin bambaşka bir maskeyle sunduğu Uysal’ın sosyal medyaya düşen hakaretleri, hayvan düşmanlığı ve doğa aleyhi projeleri her kesimden vatandaşın tepkisini çekiyor.

Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, her ne kadar halka karşı güler yüzlü bir maske taksa da geçmişte yaşananlar bunun aksini söylüyor. Halk arasında “ağzı bozuk başkan” olarak bilinen Mevlüt Uysal’ın halka ve basın mensuplarına yaptığı hakaretlerin haddi hesabı yok. Bunların en akılda kalanlarından biri atv ekranlarındaki sözleriydi.

HAYVANLARI ÖLÜME TERK ETTİ

O günleri hatırlayacak olursak… Başakşehir’de yaşanan sel felaketinin ardından kafesleri içinde çamurlar arasında kalan hayvanları kurtarmaya çalışan halk Başkan Uysal’dan vinç talep etmişti. Ancak halk belediyeden herhangi bir yanıt alamayınca olay yerine ulusal basın kameraları gelmişti. Gece geç saatlerde atv muhabirinin başkanın cep telefonuna ulaşarak durumu anlatmasının ardından Uysal’ın sarf ettiği sözler herkesi şoke etmişti. Vinç göndermeyen, hayvanları sel içinde ölüme terk eden Uysal, muhabire “Bu saatte beni nasıl ararsın. Yaptığın habercilik değil, terbiyesizlik. Göndermiyorum vinç filan” sözlerini sarf etmişti. Aynı Uysal bugün ise “Beni 24 saat arayabilirsiniz” vaadinde bulunuyor.

YAŞLI ADAMA KÜFÜR

Uysal’ın hakaretleri maalesef bununla da sınırlı kalmadı. Yine Başakşehir’de yaşlı bir vatandaşın derdini anlattığı sırada “S……. git buradan” cevabını alması unutulmayan olaylardan bir başkasıydı. Başakşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde neredeyse ilçesinde her ay bir eylem yapılan Uysal’ın yalnızca zenginlere yönelik, hayvan ve doğa katili projeleri tüm yurtta gündem olmuştu.

25 YILLIK EMEĞE HAKARET

Bunlara ek olarak Mevlüt Uysal’ın Hasan Akgün’ün 25 yıllık belediyecilik mesaisini aşağılaması da siyasi nezaketsizlik olarak akıllara kazındı. Uysal, seçim sloganı olarak daha güler yüzlü ya da birleştirici bir üslup yerine “25 kayıp yıla 25 yeni proje” sözünü tercih etti. Sonuç olarak her kesimden ve partiden Büyükçekmeceli, bu ayrıştırıcı ve hakaretamiz dilden vazgeçilmesini istiyor. Özellikle doğaya ve hayvanlara sevgisiyle bilinen Büyükçekmeceliler, Uysal’ın bu hayvan düşmanı tavırlarına başta sosyal medya olmak üzere her platformda tepki gösteriyor.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER