SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

AÇILIŞA SİYASET BULAŞTI; CHP’Lİ BAŞKAN DAVET EDiLMEDİ

AÇILIŞA SİYASET BULAŞTI; CHP’Lİ BAŞKAN DAVET EDiLMEDİ
Bu haber 14 Haziran 2018 - 18:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

2013 yılında yapımına başlanan ve bölge halkının hizmete girmesini dört gözle beklediği Büyükçekmece Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın katılımı ile açıldı. Temeli atıldığı gündem bu yana bir çok tartışmaya konu olan hastanenin açılışına Büyükçekmece’nin CHP’li Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün davet edilmemesi ise ‘Açılışta bile siyaseti düşünüyorlar’ yorumlarına neden oldu.

UYGUN GÖRMEMİŞLER

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan davet listesinde adı olmayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün neden davet edilmediği merak konusu olurken, il başkanlığı tarafından uygun görülmediği iddia edildi. Kamu hizmetinde kullanılacak olan bir hastanenin açılışının AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilmesi ise vatandaş tarafından ‘Hizmete siyaset bulaşıyor’ şeklinde değerlendirildi.

ÇELİK PASİF Mİ KALDI?

AK Parti Büyükçekmece’nin yeni seçilen ilçe başkanı Murat Çelik’in ise açılış organizasyonunun protokolünün oluşturulması sırasında ‘İl Başkanlığına sözünü mü dinletemedi yoksa Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılmasını mı istemedi?’ sorularını akıllara getirdi. Yaptığı her açılışa ve etkinliğe parti ayrımı gözetmeksizin davetiye yollayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e davet gönderilmemesi vatandaş arasında da tepki ile karşılandı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Büyükçekmece Belediyesi, konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama da açılış töreni ile ilgili bir belediyeye bir bilgilendirilme yapılmadılmadığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi; 13 Haziran 2018 Çarşamba günü ilçemiz sınırlarında hizmete açılan Büyükçekmece Mimarsinan Devlet Hastanesi’nin açılış törenine ilişkin Büyükçekmece Belediyesi’ne her hangi bir bilgilendirilme yapılmadığı gibi, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün ve belediyemizden herhangi bir yetkili açılış törenine davet edilmemiştir.Basın – yayın kuruluşlarından konuya ilişkin olarak gelen sorular üzerine basınımızı ve kamuoyunu bilgilendirmek adına bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER