Aydınlık’a açıklama yapan Vatan Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Erol Öztürk, “İki çalışanın haksız yere işten atıldığı Logo Group’a ait K.T Deri şirketinin önünde direniş çadırı kuran DİSK Tekstil İşçileri Sendikası adına Merter Şube Başkanı Asalettin Arslanoğlu ile sohbet ettik, direnen işçilerin yanında olduğumuzu dile getirdik” dedi. Sürece ilişkin bilgi veren Asalettin Arslanoğlu, şunları söyledi: “Burada daha önce Türk-İş’e bağlı Deriteks Sendikası örgütlüydü. Daha sonra işçiler toplu olarak bu sendikadan istifa ederek DİSK Tekstil İşçileri Sendikasına geçtiler. Bunun duyulmasının ardından işveren, işçileri toplayarak DİSK’le masaya oturmak istemediğini, tekrar sendika değiştirmelerini Deriteks’e dönmelerini aksi takdirde ya fabrikayı taşıyacağını veyahut kapatacağını söyleyerek işçilere tehditte bulundu.”
İşverenin, 4 Ağustos’ta baştemsilciyi ve örgütlenmeye önderlik eden Sinan Akçora ile Menderes Türk’ü işten attığını söyleyen Arslanoğlu, işverenin amacının, diğer işçilerin korkutup DİSK Tekstil İşçileri Sendikası’ndan istifa etmeleri olduğunu dile getirdi. Aynı gün direnişe başladıklarını hatırlatan Arslanoğlu, “Talebimiz çok basit; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bize verilen bir yetki belgesi var. Bunun tanınmasını ve DİSK’in burada yasal sendika olarak kabul edilmesini, bir de işten atılan iki arkadaşımızın tekrar işe alınmasını istiyoruz” dedi.
İşverenin; “Nasılsa Türkiye’de adalet çok geç tecelli ediyor. İşten attığım kişiler mahkemeye gitsinler -ki zaten gittik-. Mahkemenin sonuçlanması birkaç sene sürer, bu süre içinde işçi pes eder” düşüncesinde olduğunu söyleye Arslanoğlu, “Aslında işveren bize değil, Devlete, devletin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kayıtlarına itiraz ediyor. Bakanlık; işçilerin yüzde 65’i DİSK’in üyesidir ve yetkilidir diyor, işveren ise bunu kabul etmiyor ve dolambaçlı yollara giriyor. Amacı; süreci uzatarak diğer işçilerin DİSK’ten istifa etmelerini sağlamak. Aslına bakarsanız işveren şöyle diyor: ‘Sizin hangi partiye oy vereceğinizi de ben belirlerim, hangi derneğe, hangi sendikaya üye olacağınızı da ben belirlerim.’” Mahkeme süreçlerinin yanı sıra bu olayın; DİSK Tekstil İşçileri Sendikası’nın da üyesi olduğu sendikaların dünya örgütü IndustriAll Global Union aracılığıyla K.T Deri’nin müşterilerine taşındığını ifade eden Arslanoğlu, “Üretimin yüzde yetmiş-yetmiş beşini almakta olan İsveç şirketi H&M, K.T Deri’de bağımsız denetim yaptırdı. Kocaeli Üniversitesi’nden bir öğretim üyesinin yaptığı denetim raporu, işçileri ve DİSK Tekstil İşçileri Sendikası’nı haklı buldu ama işveren bu defa da Denetim Raporunu ve H&M dahil müşterilerine imzaladığı taahhütleri kabul etmediğini açıkladı. Şimdi de üretimini taşeron firmalara kaydırarak işçilerini Ücretsiz izne, kısa çalışmaya göndereceğini söyleyerek tehdit ediyor. Bu konuyu da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na taşıyacağız” dedi.