SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Bu haber 25 Aralık 2023 - 18:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.

CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Ali Gökmen, yerel seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı ve İBB Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Gökmen, uzun süredir ilçede yaşadığını hatırlatarak, “Esenyurt’ta ne eksik hepsi raporlarımızda var. Esenyurt’un neye ihtiyacı var hepsi projelerimizde var” ifadelerini kullandı.

Esenyurt siyasetinin uzun süredir içinde bulunan ve son olarak İBB Meclis Üyeliği görevinde bulunan Ali Gökmen, 2024 yerel seçimleri için belediye başkan aday adayı olarak ilçeyi yönetmeye talip oldu. Gerçekleştirdiği toplantıda Esenyurt’un dününe ve bugününe ilişkin açıklamalarda bulunan Gökmen, seçilmesi halinde nasıl bir strateji ile ilçeyi yöneteceğine ilişkin ayrıntıları da paylaştı.

“Saha da bir yönetim anlayışımız var”

Geçmiş dönemlerdeki seçim süreçlerini özetleyen Ali Gökmen, aktif olarak saha da görev aldığını aktarırken, yerelde gerçekleştirdikleri ittifak ve iş birliği çalışmalarına da değindi. Bütünleyici bir siyaset anlayışı ile hareket ettiğini belirten Gökmen, “Zorluklara rağmen yedi seçim yönettik. Arkadaşlarımızla birlikte sahada Cumhuriyet Halk Partisi’nin girmediği kapı olmayacaktı, sıkmadık ek kalmayacaktı diye iddiamız vardı. İlçe başkanlığım döneminde özellikle saha da olan bir yönetim anlayışımız vardı. Esenyurt’ta siyasi dönemimiz boyunca her kesime ulaşmaya çalıştık. Özellikle referandumda buradaki hayır platformlarının oluşumlarında da diğer siyasi partilerle birlikte çok güzel işler yaptık. Biz partiler arası siyaset yapmıyoruz. Onu yukarıda yapıyorlar. Biz temelde birleşerek vatandaşlara faydalı olmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Belediyecilik anlamında bilgi birikimler edindim”

Siyasi kariyerinden de bahseden Gökmen, özelikle son dönemde aktif olarak aldığı görevlerde belediyecilik tecrübelerinin önemli bir birikime dönüştüğünü ifade ederek, “O dönemin ardından da artık yeni hikâyeler yazılabilirdi. O dönem Kadıoğlu gibi bir figür vardı, sahada vatandaşa dokunmasını bilen bir anlayışı vardı. Her ne kadar kötü belediyecilik yapsa da mevcut belediye başkanıydı. Ona rağmen buy başarıya imza attık. 2019’da da yerel seçimi kazandık. İl Genel Meclis üyesi oldum. Hem Esenyurt meclisinde hem de İstanbul Büyükşehir Belediye meclisinde belediyecilik anlamında çok değerli bilgi birikimler edindim. Esenyurt’ta hayalimiz vardı. Bu başarı ve deneyimlerle hayalimiz için yola çıktık” dedi.

“Vatandaş güler yüzle karşılanacak”

Seçilmesi durumunda nasıl bir belediye profili çizeceğine ilişkin açıklama yapan Gökmen, Esenyurt’u çok iyi bildiğini vurgulayarak, “30 yıldan fazladık Esenyurtluyum. Her sokağını biliyorum. Nerede hangi sorun var onu biliyorum. Her mahalleyi geziyorum. Oranın insanıyla konuşuyorum. Esenyurt’ta ne eksik hepsi raporlarımızda var. Esenyurt’un neye ihtiyacı var hepsi projelerimizde var. Vatandaşlarımızın ulaşabileceği bir belediye başkanı olacağım. Onlara güler yüzlü hizmet vereceğiz. Bu çok önemli. İnşalara hizmet ederken güler yüzlü olmalısınız. Onlara dokunmalısınız. Belediyenin kapısından girerken vatandaş güler yüzle karşılanacak. Esenyurt’un gençlerine, çocuklarına, kadınların yeşiline, özelliklerine, bakış açısına uygun yapabileceğimizher şeyi ve çok kısa süreli hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Çözüm üreten belediyecilik yapacağız”

Esenyurt Belediyesi’nin yeni dönemde ulaşılabilir bir yapıya kavuşacağını aktaran Gökmen, “Esenyurt’ta her mahallede kreş yapacağız. Gerekirse alacağız binaları kamulaştıracağız öyle açacağız. Belediyenin parası halkın parasıdır. Vatandaşın ulaşabileceği bir belediye yapısı kuracağız. Halka dokunan, sorunların içinden olan ve çözüm üreten bir belediyecilik yapacağız. Esenyurt’un sosyolojik yapısını iyi bilirim ve iyi bir seçim analizci olduğumu biliyorum” sözleri ile konuşmasını noktaladı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER