SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

4 EKİM DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜNDE  AK PARTİ BEYLİKDÜZÜ  İLÇE BAŞKANI’NIN MUHTEŞEM TEPKİSİ.. 

4 EKİM DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜNDE  AK PARTİ BEYLİKDÜZÜ  İLÇE BAŞKANI’NIN MUHTEŞEM TEPKİSİ.. 
Bu haber 05 Ekim 2018 - 16:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, 4 Ekim’de Hayvanların barınaklarda çektiği eziyeti anlatabilmek için kafese girdi. 4 Ekim’in birçok barınakta pastalı, balonlu kutlamalar şeklinde geçtiğini dile getiren Işık, bugünün kutlamayla değil can dostlarımızın yaşadığı eziyeti, çektiği acıları insanlara anlatmak ve onlar için nasıl daha yaşanılır bir dünya yaratabiliriz sorusuna cevap arama günü olduğunu belirtti. Mustafa Necati Işık, özellikle son günlerde daha da artan işkence ve eziyetin son bulması için “Hayvanlar da bizlere Rabbimizin emanetidir. Doyurmak, kollamak bizlerin görevidir.” şeklinde konuştu. Neden kafese girdiniz? sorusuna ise bakın nasıl yanıt verdi.

“Arada bir yaptığım gibi bugün yine bir barınak ziyaretinde bulundum. 365 gün 24 saat burada kafes içinde yaşayan sessiz dostlarımızın durumunu gördüğümde yine kalbim sıkıştı. 
Ziyarete gittiğimde yine her zamanki gibi tellere atlayarak temas kurmak isteyip, beni buradan alın der gibi şımarıklık yaparcasına yalvaran gözlerle baktılar. Ben barınaktan sahiplenilen hayvanların, sahiplenen ailesine karşı çok daha fazla sadık olduğunu öğrendim. Çünkü o esaretten kurtarıldıklarını biliyorlar. Zaten tahmini 15 yıl ömürleri var. Maddi manevi olarak bakamayacağınız hiçbir canlıyı sahiplenmeyin. Sahiplendiğiniz canlıları da terketmeyin. Bu onlara öyle bir acı veriyor ki intihar edenler dahi oluyor. Bizim hayatımızda arkadaşlarımız, işimiz ve sosyal hayatımız gibi birçok şey var. Ama onların tek dünyası biziz. 
Aslında “Barınakta Bir Gece” onlarla birlikte olmak, empati yapmak istedim. Ancak onları rahatsız etmek istemediğimden dolayı, farklı bir ortamda geceyi kafes içinde geçirmek ve bu eziyeti canlandırmak, hissettirmek istedim. İnanın, bırakın bir geceyi bir saat sonra kalbim sıkışmaya başladı. Doğada, sokaklarda özgürce dolaşan bu hayvanların kafeslerin ardında neler yaşadığını anlayabilmeniz için o kafese benim gibi girmeniz yeterli olacaktır. Onlarla birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Barınaklar rehabilite yerleri olmalıdır. Hasta ve güçsüz hayvanlar alınmalı, tedavi edildikten sonra yaşadığı yere bırakılmalı. Saldırma eğilimi gösterenler ise yine bu merkezlerde rehabilite edilmelidir. Barınaklarda yaşamak zorunda olanlara da bizlerin emaneti olarak yine emanete sahip çıkar gibi bakmak gerekmektedir. Herkes kendi ilçesindeki hayvanlara sahip çıkarsa bu sorun çözülür. Bizler Beylikdüzü’nde yaşayan her canlıya sahip çıkmaya, emanet almaya söz veriyoruz. 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER