SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Okan Çiftçi’den Azerbaycan’a destek

Okan Çiftçi’den Azerbaycan’a destek
Bu haber 18 Ekim 2020 - 10:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

CHP Esenyurt Belediye Meclis Üyesi ve Dünya Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Okan Çiftçi, Azerbaycan’a destek mesajı yayınladı.

Ermenistan’ın, Azerbaycan’da sivillere yönelik yaptığı askeri operasyonları kınayan Çiftçi, “Kardeş ülkemiz Azerbaycan’a yapılan insalık dışı saldırıları kınıyor, Ermenistan’ın bu hukuksuz ve insanlık dışı davranışlarının bir an önce son bulmasını diliyorum” dedi.

“ERMENİSTAN SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR”

Ermenistan saldırıları neticesinde hayatını kaybeden Azeri vatandaşlara başsağlığı dileyen Çiftçi, “Azerbaycan’da sivillerin yaşam alanlarına saldırarak savaş suçu işleyen Ermenistan’ı kınıyor, Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum. Savaşların olmadığı, insanların öldürülmediği barış içinde bir dünya diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEM HUKUK HEM İNSANLIK DIŞI”

Ermenistan’ın saldırılarının ateşkes kurallarına ihlal ederek meydana geldiğini ve uluslararası hukuk kurallarının dışında olduğunu belirten Çiftçi, “Bir ateşkes kararının ardından barış içinde bir ortam beklerken bu saldırıların gerçekleşmesi bizi derinden üzdü. Kardeş ülkemiz olan Azerbaycan’a yapılan bu zülmü şiddetle kınıyoruz. Ermenistan’ın bu müdahalelerin derhal uluslararası hukuk çerçevesinde son bulmasını temenni ediyorum. Yapılan bu saldırılar hem hukuk hem de insanlık dışıdır ve gereği mutlaka yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

 

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER