SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Burçay Yıldız; Temsil edilmek bizim hakkımız

Burçay Yıldız; Temsil edilmek bizim hakkımız
Bu haber 12 Şubat 2019 - 13:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kars – Arhadan – Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Burçay Yıldız, siyasi partilerin bölgeden aday çıkarmamalarını eleştirdi. Yıldız, 23 bine açkın Kars – Ardahan – Iğdır’lı vatandaşın bölgede yaşadığını hatırlatarak, ”Bu yoğunluktaki bir bölgenin her platformda temsil edilmek hakkıdır” ifadelerini kullandı.

Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği, Büyükçekmece Mimarsinan’dabulunan Hacı Sayid’de düzenlenen kahvaltı organizasyonunda bölge protokolü ve hemşehrileriyle bir araya geldi. Dernek Başkanı Burçay Yıldız, yaptığı konuşmada etkin bir STK olma hedefleri olduğunu belirtti.

YILDIZ: ‘TEMSİL EDİLMEYİ HAK ETMİYOR MUYUZ’ DİYE SORUYORLAR
Yıldız, bölge siyasetinde 23 binlik Kars-Ardahan-Iğdır nüfusunun yok sayıldığını kaydederken, ”Hemşehrilerimizle bölge protokolü arasında köprü görevi görüyoruz. Büyükçekmece’de 23 bini aşkın nüfusumuzla, 5800 seçmenimizle yıllardır barış içinde yaşamış toprakların insanlarıyız. Her ne kadar coğrafik olarak bizleri bölmüş olsalar dahi bizler hiçbir zaman Kars-Ardahan-Iğdır olarak ayrılmadık. AK Parti’de yakın zamanda İstanbul’un 39 ilçesinin belediye başkan adayları belirlendi. İstanbul’da 870000 kişiyle ikinci büyük nüfusa sahip olan Kars-Ardahan-Iğdırlılar olarak yok sayıldık ve bir tane bile belediye başkan adayı çıkaramadık. Bu bizi ziyadesiyle üzmüştür. Tüm arkadaşlarımızla beraber yok sayıldık. KAİDER olarak her hemşehrimizi arıyoruz. AK Parti’ye oy veren ve her dokunduğumuz hemşehrimiz şunu söylüyor: “Sandık görevi verdiler yaptık. 15 Temmuz’da sahaya çıkın dediler çıktık. Biz neden bu partinin içinde yer bulamıyoruz, biz temsil edilmeyi haketmiyor muyuz? Bizler neden yerel anlamda temsil ettirilmiyoruz?” diyorlar. Bunu Büyükçekmece özelinde söylüyorum. Bu dönem bu ötekileştirilmeye son verilecektir. Bizim içimizden, bize dokunan insanları bu görevlerde görmek istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

KARAKAŞ; BİR YERLERDE EKSİK KALDIK
Yıldız’ın ardından konuşma yapan Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş , “Kars-Ardaha-Iğdır coğrafyasının artık İstanbul’da da varlığını hissettirmesinin zamanı geldi. Siyasette belli noktalarda da yer etmeye başladık. Dernek Başkanımız Burçay Yıldız Bey, biraz sitemkar bir dil kullandı. Ancak şunu da göz ardı etmeyelim, siyaset bir süreçtir. Bu süreçte de sizin durmadan, ara vermeden, istikrarlı bir şekilde mücadeleyi vermenizdir. Ama öyle, ama böyle olacak. Demek ki bir yerlerde eksik kaldık… Demek ki bir yerlerde lobi kurma, birbirimizi destekleme anlamında eksik kaldık. Bu bizi yolumuzdan geri koymamalı. İstikrarlı bir şekilde yolumuza devam etmeliyiz. Kavgada güçlü olan değil, ayakta kalan kazanır.” ifadelerini kullandı. Karakaş’ın ardından konuşan MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Ali Aydın, “Kendi hemşehrilerimizi siyasi yelpazede bir yerlere taşıyamadık. Bundan sonra her platformda bir arada olmalı ve bu konunun üzerinde de çalışmalıyız.” şeklinde konuştu.

Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği kahvaltıya Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Ali Aydın, STK temsilcileri, Kars-Ardahan-Iğdır’ın kanaat önderleri ve basın mensupları katıldı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER