SON DAKİKA

İstanbul Haberci Gazetesi

Yüzbaşıoğlu; Kimse benden hesap soramaz

Yüzbaşıoğlu; Kimse benden hesap soramaz
Bu haber 11 Şubat 2019 - 13:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.

CHP Avcılar Belediye Meclis Üyesi Aday adayı Burak Yüzbaşıoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi. Burçin Baykal ile olan sürecini aktaran Yüzbaşıoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Avcılar’ın önemli iş adamlarından biri olan ve CHP Avcılar’dan meclis üyeliğine başvuran Burak Yüzbaşıoğlu, önemli değerlendirmelerde bulundu. CHP Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı Burçin Baykal’ın yanında yer alan Yüzbaşıoğlu, ”Ben dostumun yanında her zaman açık bir şekilde duruyorum. Onlar gibi arkadan iş çevirmiyorum. Bana da Burçin Baykal’la neden yol yürüyortsun diyerek hesap soramazlar” ifadelerini kullandı.
Arkadan iş çevirmiyorum
Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı Burçin Baykal ile beraber yol yürümesini eleştiren kesimlere cevap veren Yüzbaşıoğlu; ”Küçükçekmece’de, Küçükçekmece Belediye Başkan Aday adayı olan Burçin Baykal ile CHP’de olmayan Küçükçekmece’de partimizin bayrağını dalgalandırmak için yola çıkmıştık. Ne yazık ki Burçin Baykal CHP’de son dakikaya kadar 2. aday olatak iddiasını sürdürmüştü. Başka bir ilçeden gelerek altı ay boyunca gece gündüz çalışarak orada otuz senedir yaşayan insanların arasından sıyrılarak anketlerde birinci çıktı. Burçin Baykal ve ben orada emek veren bütün arkadaşlar biz orada zaferi kazandık. Burçin Baykal 4,5 yıl boyunca Avcılar’da Belediye Başkan yardımcılığı yaptı. e-devlet adresinbde Burçin Baykal’ın bir tane dosyası yok. Herhangi bir suçlamayla ilgili açılmış davası yok. İktidar belediyesi zaten muhalefet olan Avcılar Belediyesi’nde çadır kurmuş durumdaydılar. O kadar soruşturma geçirdiler ama Baykal ile ilgili hiç bir dava yok. Omurgasız siyasetçilere bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ben dostumun yanında her zaman açık bir şekilde duruyorum. Onlar gibi arkadan iş çevirmiyorum. Bana da Burçin Baykal’la neden yol yürüyortsun diyerek hesap soramazlar” şeklinde konuştu
Hançerli iyi bir usta
CHP Avcıalr Belediye Başkan Adayı Turan Hançerli’den övgü ile bahseden Yüzbaşıoğlu; ”5 yıldır Avcılar’da halk olarak meydanlarda yer aldım. Herhangi bir yönetimde yer almadım. Sadece CHP üyesiydim. Vatandaş olarak kendi inandığım şeylerin arkasında oldum. Bazı şeylere eyvallah demedim. Bunların bedellerini ailecek ödedik. İş yerim kapatıldı. Partiden ihraç için 3 defa disipline verildim. Hakkımda davalar açıldı ama hiçbir şey çıkmadı. Ben ilçeye dosyamı verirkende belirttim; Bir siyasi olarak değil halk artık kendini siyasi olarak temsil edilmesini istemiyor. Halk artık kendini istiyor. Avcılar’da ben halk adamıyım diye dolaşıp yeri geldiği zaman bize saldıran insalara şunları söylemek istiyorum. 38 yaşındayım. Avcılar’Da hiçbir zaman siyasilerin benim hakkımda verecekleri kara leke yoktur. Ama 20 yıl kamu malını kapatım nasıl işletme yaptıklarını açıklasınlar: CHP’de şu anda mevcut hiçbir meclis üyelerinin Avcılar’da tekrar halkın önüne çıkıp belediye meclis üyeliğ yapmasını halk olarak doğru bulmuyorum. Onların yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. 5 yıldır boyunca yaptıkları ortada. Ben CHP’nin ilkeleri doğrultusunda Avcılar halkına hizmet etmek için aday oluyorum. Avcılar 5 yıl boyunca yoğun bir bombardımana maruz kaldı. Kaleniz zararlar aldı. Taş üstünde taş kalmadı. CHP Genel merkezi bu kaleyi tyamir için duvar ustası olarak Turan Hançerli’yi atadı. Bende bir sıvacı olarak bu kaleyi onarmak için yola çıkıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Aday olmalarına anlam veremiyorum
CHP içinde siyaset yapan bir kesime de eleştiride bulunan Yüzbaşıoğlu; ”Avcılar’da 135 tane belediye meclüs üyesi aday adayı var. Ama çunuda dile getirmek istiyorum. Bizim Avcılarımızda 26 katlı binlerce öğrencilerimizi yetiştirebileceğimiz yurt binasını belediyemiz kendi elinden çıkararak yüzde 50’sini katarlı birine satarken bu meclis üyelerinni gıkı çıkmazken, şimdi meclis üyesi aday adayı olmalarına ben anlam veremiyorum. Bu siyasetçilerin ben Avcılar’da siyaset yapmamaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER